PRENOŠENJE TRADICIJE

U našoj porodici strast i ljubav prema proizvodnji rakije datira još od 19-og vijeka kada su i naši pradjedovi pekli rakiju i prenosili staru tradiciju.

Slika

Sve je počelo 1860

Sa svojim proizvodima destilerija Monaco je ispunila očekivanja potrošaca, dokazala kvalitet i postala prepoznatljiva po svojoj tradicionalnoj proizvodnji rakije. Nakon prvih uspjeha, rakiju počinje proizvoditi u znatno većim količinama, ali bez narušavanja njenog ukusa. Destilerija Monaco ima jasnu misiju, stvoriti rakiju koja će postati brend i čiji će vrhunski kvalitet biti prepoznatljiv i van granica naše zemlje.

„Iz malih čašica u malim gutljajima osjetite tradiciju koju godinama čuvamo i prenosimo”.

Rakija je žestoko alkoholno piće koje se tradicionalno konzumira na Balkanu. Dobija se pečenjem u posebno izrađenom kotlu, a sam proces proizvodnje je oduvijek predstavljao značajan događaj u tradiciji srpskog naroda. Destilerija Monaco upravo teži da održi i podigne kvalitet stare srpske tradicije proizvodnje domaće rakije. Nakon pečenja rakija se godinu dana čuva u drvenim buradima kako bi dobila svoju prepoznatljivu aromu i boju pa tek nakon toga nastaje proizvod koji je spreman za prodaju na tržištu.

Slika
Slika

UKUSI KVALITETA

U destileriji Monaco sve počinje od voća. Voće koje se koristi u proizvodnji bere se na vrhuncu zrelosti kada je i procenat šecera najviši, prije nego što plod otpadne, što rakiji daje sočan i čist voćni ukus. Proces fermentacije u Monaco destileriji zasniva se na tradicionalnom znanju provjeravanom kroz generacije. Modernizacija je omugućila da citav proces postane kontrolisan i precizan kako bi kvalitet bio potpun. Spajanjem tradicije i modernih tehnologija destilerija Monaco teži da podigne kvalitet stare srpske tradicije na viši nivo.

Destilerija Monako

U destileriji Monaco strast prema proizvodnji rakije traje još od 19og vijeka. Nakon prvih  uspjeha, rakiju počinju proizvoditi u znatno većoj litraži i u novim redizajniranim flašama čime su brendirali svoj proizvod. Rakija koju proizvode već godinama dobija potvrdu  za svoj kvalitet na tržištu. Danas je destilerija Monaco savremena destilerija sa ciljem podizanja kvaliteta svog proizvoda u skladu sa tradicijom. U budućnosti planiraju proširenje svojih kapaciteta i prodor na nova tržišta van BiH izvozom proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Slika